کاهش کارمزد معاملات در جهت جلوگیری از ریزش بازار

پستهای اخیر

amir farahani
View all posts
امید مخبری
View all posts
احمد زارع
View all posts
ugd uhhasdkj
View all posts
سعید دیده
View all posts
سید علی اکبر هاشمی راد
View all posts
مهدوی مهدوی
View all posts
rezataebe110
View all posts
09170188092
View all posts

فشار فروش در بعضی نمادها، مقدمه ای برای ورود بازار به یک دوره اصلاح مقطعی است.

به گزارش بورس نیوز، مدیر نظارت بر بورس‌ها طی اطلاعیه‌ای از کاهش ۲۰ درصدی کارمزد معاملات خبر داد.

روح‌الله میرصانعی، دبیرکل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار هم در این مورد گفته: “۲۰درصد از کارمزد همه ارکان بازار سرمایه کاهش یافته و ۳۰درصد از کارمزد ارکان بازار نیز باید در صندوق‌های توسعه و تثبیت برای حمایت از بازار واریز شود.

صندوق‌های تثبیت و توسعه بازار از محل دریافت ۳۰درصدی کارمزد ارکان بازار، کار بازارگردانی را انجام می‌دهند و با خرید سهام در روز‌های منفی و همچنین فروش در روز‌های مثبت، به‌نوعی از بازار حمایت خواهند کرد.

بنابراین، کاهش ۲۰ درصدی کارمزد ارکان بازار، برای تمامی سرمایه‌گذاران ملموس خواهد بود اما؛ از مزایای کاهش ۳۰درصدی کارمزد معاملات ارکان بورس که به حساب صندوق‌ها ریخته می‌شود، به‌طور غیر مستقیم و ناملموس بهره‌مند خواهند شد.

این تصمیم در راستای حفظ منافع سرمایه‌گذاران گرفته شد تا زمانی که بازار با ریزش یا مشکلی مواجه می‌شود، صندوق‌های تثبیت و توسعه از محل کسر کارمزد ارکان، از بازار حمایت کنند و منافع آن در آخر به سرمایه‌گذاران بر‌گردد. “

نادر جزایری مدیر عامل کارگزاری بهین پویا در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: جزئیات مربوط به محل کاهش کارمزد معاملات، برای کارگزاری‌ها خبر با اهمیتی بوده چراکه به هر حال درآمد شرکت‌های کارگزاری مستقیما به درآمد کارمزد‌ها وابستگی داشته ضمن آنکه معاملات بازار سرمایه، مدتی است که رونق گرفته و همیشه اینطور نبوده که حجم معاملات در این حد باشد.

وی افزود: تمامی تصمیمات در راستای جذب سرمایه‌های مردم به این بازار اتخاذ می‌شود و قطعا کاهش کارمزد معاملات بر حجم معاملات بازار اثر مطلوبی خواهد داشت و مسلما کاهش کارمزد معاملات در جهت جلوگیری از ریزش در بازار هم اثرگذار خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه منفی‌های امروز بازار سرمایه، پیش درآمدی برای اصلاح بوده، گفت: فشار فروش در بعضی نمادها، مقدمه‌ای برای ورود بازار به یک دوره اصلاح مقطعی است. این اصلاح منطقا باید چند روزی به طول بیانجامد تا بازار سرمایه آماده حرکت دوباره باشد. امیدواریم این دوره اصلاحی را به شکل دستوری کنترل نکنند؛ زیرا هر چه اصلاح بازار بصورت دستوری به تاخیر افکنده شود، اصلاح بعدی را عمیق‌تر خواهد کرد. “اصلاح” جزو ذات بازار سرمایه است و طبیعی است که بعد از هر رشدی، قیمت‌ها کمی اصلاح گردد و تا پویایی بازار سرمایه حفظ شود.

جزایری در توصیه به سهامداران اظهار کرد: منفی‌های روز‌های آینده می‌تواند فرصتی برای خرید سهم‌های ارزنده که از NAV بالاتری برخوردار هستند، باشد. سهام شرکت‌هایی که دولت عرضه آن‌ها را در قالب ETF در دستور کار دارد، گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری خواهد بود.